首页 > 雅思学习 > 而且现在27岁的他已经成为了一名优秀的消防员

而且现在27岁的他已经成为了一名优秀的消防员

2024-03-02 07:42:31   /   雅思学习   /   作者:戴老师

浏览147 点赞6 收藏68

而且现在27岁的他已经成为了一名优秀的消防员

【题目】When Dekalb Walcott III was just 8 years old, his father, a Chicago fire chief, let him tag along on a call. Dekalb says a lot of kids idolized(崇拜) basketball player Michael Jordan when he was growing up in Chicago in the 1990s. Not him.

“I wanted to be like Dekalb Walcott Jr.,” he says of his father.

So when his dad asked if he wanted to go on that call with him when he was 8, Dekalb was excited. “I'm jumping up and down,” saying, “Mom, can I go? Can I go?”

The experience changed Dekalb's life, he tells his dad on a visit to StoryCorps. “My eyes got big from the moment the alarm went off.” the younger Dekalb says. “This is the life that I want to live someday.

Now 27, the younger Dekalb is living that life. He became a firefighter at 21 and went to work alongside his dad at the Chicago Fire Department. Before his father retired, the pair even went out on a call together father supervising(监督) son.

“You know, it's everything for me to watch you grow,”his father says. But he also recalls worrying about one particular fire that his son faced.

“I received a phone call that night. And they said, 'Well, your son was at this fire.' I said, 'OK, which way is this conversation going to go?' Dekalb Walcott Jr. recalls.

“And they said, 'But he's OK. And he put it out all by himself. Everybody here was proud of him.'”And the word went around, 'Who was out there managing that fire? Oh, that's Walcott! That's Walcott up there!' So, you know, moments like that, it's heaven on Earth for a dad."

Dekalb Walcott Jr. retired in 2009. The younger Dekalb says he's proud of being a second

-generation firefighter. "You know, it makes me look forward to fatherhood as well, because I'm definitely looking forward to passing that torch down to my son."

【1】The underlined phrase tag along” in Paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. put out fire                   B. watch basketball

C. ask his mother’s permission    D. follow his father

【2】 Dekalb Walcott III determined to become a firefighter at the age of  _________

A. 8            B. 21            C. 35           D.27

【3】 What can we learn from the last paragraph?

A. Dekalb Walcott Jr is proud to be a second-generation firefighter.

B. Dekalb Walcott III wants his son to become a firefighter too.

C. Dekalb Walcott Jr wants to pass the torch to Dekalb Walcott III.

D. Dekalb Walcott III is proud that his son has become an excellent firefighter.

【4】Which of the following is the best title of the passage?

A. Putting Out Fire: A Challenging Job for Father and son

B. Passing The Torch: A Firefighter Dad's Legacy

C. Dekalb Walcott III: A Second-generation Firefighter

D. Dekalb Walcott Jr.: A Chicago Fire Chief

 

【答案】

【1】D

【2】A

【3】B

【4】B

【解析】

试题分析:本文是一篇故事类短文,讲述了一家两代对消防工作的热爱。当DeKalb WalcottⅢ8岁的时候他父亲就带他去消防现场,当时他激动不已,希望自己以后也做一名消防员。而且现在27岁的他已经成为了一名优秀的消防员。

【1】D猜测词义题。根据前四段内容可知父亲DeKalb Walcott Jr是一名消防员,由此推断8岁的时候他父亲是带他去了火警现场.故选D。

【2】A细节理解题。根据 根据文章第一、二段内容可知DeKalb WalcottⅢ8岁的时候想成为父亲一样的消防员.故选A。

【3】B细节理解题。根据文章末段内容younger DeKalb 也就是DeKalb WalcottⅢ所说的话可知他也希望自己的孩子以后也当消防员.故选B。

【4】B主旨要义题。根据全文内容可知这是一家两代成为消防员的故事,用一位消防员父亲的遗愿做标题最为合适,故选B

全文

热议推荐

热门文章

最新文章

话题推荐

Copyright©2015-2018 beimu.com
网站备案号:京ICP备17046853号-4